Tiedote
24.6.2019

OKRAN UUTUUTENA SUURI KARJANÄYTTELY

Kesän suurin maatalousalan tapahtuma OKRA-maatalousnäyttely avaa ovensa Oripäässä ke 3.7. klo 9.00. Nelipäiväisen näyttelyn avaa maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä keskiviikkona klo 12.00 ohjelmalavalla.

Tämän vuoden erikoisuuksina ovat Suomen suurin karjanäyttely, toiminnassa oleva lypsyrobotti ja ”Jos lehmät puhuisivat”-näyttely. Myös Euroopan komissio osallistuu näyttelyyn tänä vuonna ensimmäistä kertaa omalla EU-paviljongillaan ja paikalle saapuu monia arvovaltaisia vieraita. Näyttelyalueen uutuutena on metsä- ja energia-alue, jossa on nähtävillä alan toimijoita sekä erilaisia koneita ja työnäytöksiä.
Okra on suurempi kuin koskaan: 23 hehtaarin näyttelyalueella 550 näytteilleasettajaa ja 1500 yritystä tarjoavat ammattilaisille ja maaseudun elämästä kiinnostuneille nähtävää ja koettavaa vaikka useammaksi päiväksi. Esillä ovat maatalouden uusimmat koneet, laitteet, tuotteet ja palvelut sekä paljon muuta.
Ohjelmalavalla voi seurata avajaisohjelman lisäksi ajankohtaisia paneelikeskusteluita, palkitsemisia, haastatteluita ja esityksiä maaseutuun ja maatalouteen liittyen. Maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä saapuu avaamaan näyttelyn keskiviikkona 3.7. klo 12.

Lapsiperheiden suosikkeina eläimet ja messujuna
Lapsiperheille OKRA on kuin päivä maalla. Näyttelyssä on esillä kotieläimiä, kuten lehmiä, hevosia ja alpakoita. Tänä vuonna mukana on myös Okran historian suurin karjanäyttely. Traktorit ja muut maatalouskoneet, perinnepiha, kädentaidot ja tivolihuvit tarjoavat elämyksiä koko perheelle. Kestosuosikkeina ovat myös pelastuslaitoksen ja poliisin osastot. Hevosareenalla voi seurata vaikka lännenratsastus- tai ratsastusjousiammuntanäytöstä. Alueella on useita ravintoloita. Messujunat kuljettavat näyttelyvieraita läpi koko messualueen.

Tervetuloa Okraan!

Lisätiedot:
näyttelypäällikkö
Jukka Isotalo
0400 531 955

kenttäpäällikkö
Jussi Isotalo
0400 728 685

OKRA tiedotus
Satu Paananen
044 989 5614

Avoinna: 3.-6.7.2019, joka päivä klo 9-17.
Paikka: Varsinais-Suomen Oripään lentokenttä, Hirvikoskentie 290, 32500 Oripää

Medialle: https://okramaatalous.fi/info/media/
Ajo-ohje: https://okramaatalous.fi/info/ajo-ohje-ja-kartta/
Ohjelmalavan aikataulu: https://okramaatalous.fi/nayttelyvieras/nayttelyvieras-ohjelma/

#okra2019